Politika objektivitātes saglabāšanai un nodrošināšanai

Sertifikācijas iestāde ir neatkarīga стронной tehnisko, finansiālo un juridisko attiecībā uz no klientiem vai citām ieinteresētajām pusēm rezultātiem produktu sertifikāciju.

Sertifikācijas procesu, kā arī dokumentu noformēšana pēc to rezultātiem uzbūvētu van tādā veidā, lai izslēgtu iespēju sniegt tirdzniecības, finanšu, pārvaldes vai kādas citas spiedienu uz darbiniekiem, kas spēj ietekmēt lēmumu pieņemšanu, veicot darbus.

Organizatoriskā struktūra nodrošina funkciju izpildi kā no sertifikācijas iestāde. Iestādē pēc sertifikācijas ir valsts kompetentu speciālistu, kas ļauj izpildīt darbus par sertifikāciju saskaņā ar apstiprināto jomu akreditāciju.

Ierobežota iespēja ietekmi uz darbinieku no sertifikācijas iestāde no pasūtītāja puses ar celew izmaiņas rezultātu darbu sertifikāciju. Darbinieks, alumīnija противоза-jāšanas spiedienam, ir pienākums par to ziņot vadībai.

Sertifikācijas iestāde savā darbībā ievēro principus, kas nodrošina uzticību viņam, kas ietver:

– objektivitāte;

– kompetence;

– atbildība;

– atvērtība;

– konfidencialitāte;

– reaģēšana uz sūdzībām.

Politika un nodrošinātu objektivitāti ir lai novērstu un mazinātu iespējamo avotu draudiem.

Vispārējo vadību darbu veikšanas termiņus, veicamo darbu, pieņemot lēmumu par sertifikācijas sistēmā veic Vadītājs, ko ieceļ valdes priekšsēdētāju. Iestādes darbinieki sertifikācijas pakļaujas iekšējo organizatorisko regulatīvā organizācijas dokumentiem, kas regulē jautājumus par darba disciplīnu, norādījumiem un rīkojumiem vadlīnijas, kas attiecas uz saimniecisko, ražošanas un saimnieciskās darbības organizāciju.

Sertifikācijas iestāde nav oficiālais pārstāvis organizācijām, kas ir ieinteresēti darbos, sertifikācijas, kā arī piedāvā un sniedz konsultāciju pakalpojumus pretendentiem.

Sertifikācijas iestāde atzīst un izpilda visas prasības, kas noteiktas ISO/IEC 17065.

Dainis Kivrāns
07.11.2019